Jury Canvascollectie bekroont “De Tepelboom” van Jos De Decker

18 maart, 2008 door luc

Uit meer dan 14000 inzendingen behoort het schilderij DE TEPELBOOM van Jos De Decker tot de 250 uitverkoren creaties van professionele en niet-professionele kunstenaars die vanaf 23 mei zullen tentoongesteld worden in BOZAR , het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.
file0185.JPG _mg_3024b_resize2.jpg
De vrienden van Mansveld feliciteren Jos De Decker met dit prachtig resultaat.
De Tepelboom is één van de schilderijen die Jos vorig jaar heeft geëxposeerd in Kunstencentrum Mansveld ter gelegenheid van het verschijnen van zijn boek De Droom-Vanger.
De waardering van een jury van professionele kunstkenners bevestigt hiermee de grote persoonlijke creativiteit van Jos De Decker.
De vrienden van Mansveld waarderen daarenboven de jarenlange inzet van Jos voor het bevorderen van Kunst en Cultuur in onze regio.
Als stichter van Kunstencentrum Mansveld, als initiator en medeorganisator van Kunstmanifestaties ArtsElingen, als initiatiefnemer van de komende tentoonstelling 2008 “Ver en Dichtbij” biedt hij aan andere kunstenaars een “platform” om hun creativiteit te etaleren.
Om hemzelf uit zijn boek te citeren:

“Wij noemen dit onze….INSPIRATIEBOMEN !
Dit is ons soort toerisme.Wanneer je daaronder gaat rusten of kuieren verfris je zo vanzelf en kun je uw wenspatronen heraanpassen”

Jos De Decker geboren in 1936 woont en werkt sinds 1976 in de Mansveldhoeve te Elingen (Pepingen) op een boogscheut van het Kasteel van Gaa sbeek. Hij is schilder, schrijver, dichter en medeorganisator van de zomerse kunstmanifestaties ArtsElingen waarbij beeldende kunst, poëzie en muziek aan hun trekken komen. Het weerhouden werk maakt deel uit van 130 tekeningen en schilderijen die opgenomen werden in het geïllustreerde boek DE DROOMVANGER, een burleske en surreële geïllustreerde verhalenbundel. De volledige reeks schilderijen hierover werden voor het eerst compleet getoond in 2007op het Kunstencentrum Mansveld (zie www.mansveld.be).

Gepost in Activiteiten, Algemeen, Beeldende Kunst

4 Reacties

 1. luc

  Als wij terecht fier mogen zijn op het Pajottenland, komt dit door mensen zoals jij, Jos.
  Jij trekt hier mee aan de kar.
  Helaas door de zware leemgrond is het hier soms heeeeeel hard trekken.
  Proficiat

 2. Ingrid Depraetere

  Een terechte beoordeling van de jury. Een welgemeende proficiat !

 3. lembeek

  Dikke proficiat..
  De droomvanger wordt werkelijkheid.
  lieve

 4. Emmy

  Liefste peter,

  Weet dat ik enorm trots op jou ben! Ik ben enorm blij dat jouw vele inspanningen en je werk dat je met passie verwezenlijkt op deze manier bekroond kunnen worden.

Plaats een Reactie