Kunstverenigingen van Pepingen op Cultuuruitstap op 3 mei. U bent welkom !

27 maart, 2008 door luc

folon_45701.jpg folon_49030.jpg folon_42453.jpg

Er is een bezoek gepland bij de Stichting Folon in Terhulpen, verder een bezoek in het museum Hof van Melijn en het Beeldenpark in de tuin van het Lindenhof in Tervuren. Meer informatie over deze boeiende en leerrijke uitstap vindt U hieronder:

Programma
van 10u tot 12u

DE STICHTING FOLON
In de hoeve van het kasteel Terhulpen stelt de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon meer dan 500 werken tentoon. Dit authentieke gebouw ligt in het prachtige Solvay-park en herbergt meer dan 40 jaar creatie. Aquarellen, etsen, affiches en beeldhouwwerken worden gepresenteerd in een levendige en originele scenografie die een dialoog tot stand brengt tussen de kunstwerken en de poëtische plek waarin ze vertoeven. Muziek, films en optische effecten animeren het parcours. Het resultaat is een sterk, magische en wonderlijke tentoonstelling.

Van 14u tot 18u

FURAMENT 2008
Het gemeentelijk museum Hof van Melijn werd geopend op 9 oktober 2004. Het bevindt zich in de prachtig gerestaureerde overgebleven gedeelten van de voormalige hoeve. Hier bezoeken we de tentoonstelling: De School van Tervuren en Europese tijdgenoten. We merken hier de evolutie van de schilderkunst in Europa van de 19de eeuw tot begin 20ste eeuw.

BEELDENPARK
In de tuin van het Lindenhof in Tervuren worden grote beelden opgesteld van 18 beeldhouwers. In het atelier naast de tuin komen kleinere beelden. Deelnemers zijn: Jan De Groef,Marina Hazenberg,Vincent Rousseau,Stefan Hemeleers,Felix Broes,Tjerrie Verhellen,Mieke Broes,Rhok Academie Woluwe beeldhouwatelier, Dirk Lefebure,Jean Nicolas Craps,Paul Lemaire,Tom Frantzen,Maarten Ceulemans,Catalina Van Cauwelaert.

INFO:

Samenkomst : gemeentehuis Pepingen 8u30
Reis per bus
Prijs: 25 euro
Kinderen beneden 12 jaar = gratis
jeugd van 12-25jaar en 60+ = 20 euro

De prijs omvat de busreis, toegang FOLON, FURAMENT en BEELDENPARK telkens met GIDS.

Verdere inlichtingen: 02 396 28 17 Luk Wets of 02 396 28 55 Jan Keijzer

Reservatie:
U kan zich inschrijven tot 23 april 2008 door het bedrag te storten op rekeningnummer: 979-9848442-37 van de Cultuurraad Pepingen met vermelding van naam en aantal deelnemers.

Dit is een gezamenlijk initiatief van:

Kunst in het Dorp
Kunstencentrum MANSVELD
Kunstenaarscollectief Pep-in-gen
Klassieke Concerten Pepingen
Bellingahaim

Met de steun van de Cultuurraad en het Gemeentebestuur van Pepingen.

Gepost in Activiteiten, Algemeen

Plaats een Reactie