China door het oog van globetrotter en fotograaf Ivo De Decker

24 mei, 2008 door luc

ivo-china-4r.jpg

Zijn heel originele en exclusieve foto’s over China zullen tijdens de zomertentoonstelling van Mansveld te zien zijn.
Ivo De Decker trok vorig jaar met de fiets door dit onmetelijke land China. Door de Olympische Spelen die er dit jaar plaats vinden, zullen alle ogen gericht zijn op dit land dat 314 keer groter is dan België en 1,3 miljard inwoners telt.

De beelden van Ivo laten U het andere China zien. Hij zag er een plattelandsleven waar de tijd is blijven stilstaan, maar hij zag er ook de snelgroeiende technologische vooruitgang in de steden. Door het feit dat Ivo met de fiets reisde, krijg je foto’s op mensenmaat. Achter elke foto zit een boeiend menselijk verhaal, want Chinezen zijn over het algemeen heel vriendelijk, zijn heel nieuwsgierig en behulpzaam.

ivo-china-1r.jpg

dsc00012r.jpg
Ivo De Decker is geboren in Elsene in 1959, hij volgt fotografie in de Meiboom in Halle en vervolgens op het Sint-Lukasinstituut in Brussel. Sinds jaren is hij actief lid van de fotokring Focus te Ninove en stelt hij geregeld tentoon in binnen- en buitenland.
Hij heeft een speciale bewondering voor Henri Cartier-Bresson en voor Carl De Keyzer.
Levendige kiekjes van mens en natuur boeien hem het meest.

ivo-china-3b.jpg

Hij is de fietsende fotograaf-globetrotter, geen werelddeel is hem vreemd. Met de fiets en 40 kg bagage en fotomateriaal trekt hij de wereld rond. De Scandinavische landen interesseren hem, zijn fietstocht van 7000 km naar de Noordkaap. Zijn reis door Alaska, de steile hellingen en bergen in het paradijselijke Nieuw Zeeland, maar vooral ook de ongerepte natuur en het prachtige licht in IJsland.

ivo-china-2r.jpg

Gepost in Activiteiten, Algemeen, Beeldende Kunst, Fotografie

Plaats een Reactie