Eén beeld van Filip Claessens zegt meer dan 1000 woorden…

26 mei, 2008 door luc

We mogen gerust stellen dat Filip Claessens behoort tot die generatie van jonge schitterende beroepsfotografen in België, die hun stem laten horen via de fotografie. Hij doet het op een gevoelige, ingetogen en subtiele manier.

kutaisi_01450.jpg

De onderwerpen die hij kiest zijn vaak stads en landschappen, maar ook biezondere portretten, industriële fotografie en architectuur evenals culturele en sociale thema’s. Hij maakte opmerkelijke reportages rond oa het circus Picolini, Brusselse Daklozen, Compostella en Georgië. In kunstencentrum Mansveld zal hij aanwezig zijn met een reeks beelden over Georgië.

zestaponi_19450.jpg

Filip Claessens werd geboren te Meeuwen Gruitrode in 1978, na de kunsthumaniora en het behalen van zijn meestergraad in Beeldende Kunsten aan de Kunstacademie van Genk, vesigt hij zich in eerst in Brussel en later in 2005 in Antwerpen in de tentoonstellingswijk. Hij gaat aan de slag bij de Morgen, de krant die heel veel belang hecht aan de beeldtaal en hij wordt huisfotograaf van de Randkrant, naast de vele opdrachten voor allerlei andere media. Hij wordt er geprezen voor zijn perfectionisme en zijn objectieve , maar toch geëngageerde waarneming.Hij experimenteert ook volop met digitale technieken.

portret-filip_resize.jpg

http://www.filipclaessens.be

Gepost in Activiteiten, Algemeen, Beeldende Kunst, Fotografie

Plaats een Reactie