Bij elke opname hoop ik op een “winner” aldus Herman Desmet

28 mei, 2008 door luc

Bij atleet, bergbeklimmer en fotograaf Herman Desmet ontstaat elke foto vanuit een dosis adrenaline. Hij is niet te beroerd om voor een foto van het Noorderlicht, een stuk van de nacht bij tientallen graden onder nul buiten door te brengen. Voor het thema Pajottenland heeft hij de nacht bij de Witse-boom doorgebracht.

herman_desmet_vlezenbeek_resize.jpg

herman_desmet_gaasbeek_resize.jpg

lennik_kapel_resize.jpg

Herman Desmet is een man met uiteenlopende interesses. Naast zijn dagdagelijkse projecten, zoekt hij in zijn vrije tijd situaties op die vragen om gefotografeerd te worden. Zijn grote passie voor fotografie weet hij prachtig te combineren met andere hobby’s als atletiek, klimmen en reizen. Zijn landschapsfoto’s geven het contrast weer tussen de schoonheid van een overweldigende natuur en de nietigheid van de mens in de wereld. Op tienjarige leeftijd ving Herman zijn eerste glimp op van de Alpen. Dit was voor hem zo indrukwekkend dat hij er steeds terugkeerde. Hij beklom in de Alpen intussen meer dan 20 bergen van meer dan 4000 meter hoog en opende zelfs een route in de Boliviaanse Andes. Toch staat Herman ook open voor de schoonheid die hem dicht bij huis confronteert. Op 18-jarige leeftijd, nu reeds 10 jaar geleden, ontdekte hij de wondere wereld van de analoge fotografie. Evoluerend met de tijd legt hij de laatste vijf jaar de nadruk op digitale fotografie en kiest naar goeddunken afwisselend voor kleur of zwartwit. Zijn grote voorbeelden zijn Menno Boermans, Guillaume Dargaud en Heinz Zak.

http://herrefoto.blogspot.com/ herman-desmet_resize.jpghttp://www.hermandesmet.be/

Gepost in Activiteiten, Algemeen, Beeldende Kunst, Fotografie

Plaats een Reactie