Stephane G.Schollaert : meester in het spel van licht en schaduw.

31 mei, 2008 door luc

In de herfst van het jaar 2000 kon men in het Musée des Beaux Arts van Mons 130 beelden van zijn fotografisch werk bekijken. Stephane G. Schollaert is een man van licht en schaduw. Men zou bijna kunnen spreken van een soort Pierre Bonnard als fotograaf. Kleine dingen boeien hem, meestal met een schalkse ingehouden lach. Hij is een meester in het spelen met schaduw en licht van wat men wel eens …‘stil leven’ zou kunnen noemen.

Sinds meer dan dertig jaar al woont en verblijft hij in een klein landelijk huisje te Elingen in een doodlopend straatje. Dat belet hem niet om geregeld nog in binnen als buitenland regelmatig te exposeren met zijn analoge zwart-wit foto’s.Enkele plekken waar hij regelmatig opduikt zijn :Art Brussels- Contemporary Fair , Parijs - Fiac, Musée de la Photographie – Charleroi.

Het tijdperk van de digitale fotografie wil hij niet betreden daarom ligt de magie van de donkere kamer hem nog te nauw aan het hart.

schoellaert-1_resize.jpg schollaert-2_resize.jpg

Stephane G. Schollaert is onze oudste deelnemer. Hij is geboren te Waver in 1929.Vanaf 1953 is hij Doctor in de Geneeskunde, studeerde af aan het Université Libre de Bruxelles als radioloog en medische fotograaf.

Zijn passie voor amateurfotografie breekt pas door in 1986. Maar het zat hem al in de genen. Ook zijn vader was een goede amateur-fotograaf in de jaren dertig. Zo kwam hij automatisch in de ‘camera obscura’, de donkere kamer van die tijd terecht. De revelatie van het latente beeld, een uitvinding van die tijd, zal voor hem altijd iets wonderlijks blijven behouden.

scholiaert-mg_1070_resize.jpg

Gepost in Activiteiten, Algemeen, Beeldende Kunst, Fotografie

Plaats een Reactie