“Het Pajottenland is mijn fotomodel, ik begluur het en bespeel het.” Luc Bohez

6 juni, 2008 door luc

Op Artselingen 2008 zal Luc, samen met enkele collega-fotografen , het Pajottenland belichten. Hij wil de schoonheid van deze regio laten zien, waar het goed vertoeven is en waar elke dag iets nieuws te ontdekken valt.

lblen0103_resize.jpg

lbspl0064_resize.jpg

lbspl0142_resize.jpg

Luc Bohez, Oostvlaming van origine, woont reeds meer dan 20 jaar in Sint-Pieters-Leeuw. Hij heeft twee passies: fotografie en het Pajottenland. Het mooiste is soms zo dichtbij, zegt Luc. “Ik ben gelukkig dat ik met mijn beelden kan meewerken om deze streek te promoten wanneer lokale overheden, toeristische diensten en non-profit organisaties gebruik maken van mijn foto’s.” Luc beschikt over een professionele website, waarop men beelden kan selecteren en in full resolutie kan downloaden, na registratie.

Volgens Luc Bohez is fotografie een taal, net zoals literatuur de taal is van het woord, is fotografie de taal van het beeld. Fotografie kan poëzie zijn, kan fictie of non-fictie zijn. Een beeld “zegt” meer dan duizend woorden. De manier waarop een beeld “gezegd” wordt, daar ligt de grote uitdaging. Hij kijkt heel veel naar beelden, zowel foto als schilderkunst en kijkt hoe anderen iets zeggen met beelden. “Uiteraard kijk ik geboeid naar de grote namen uit de fotografie. Ikzelf heb een boontje voor de japanse fotograaf Hiroji Kubota.

img_7070bc_resize.jpg

http://www.lucbohez.be

Gepost in Activiteiten, Algemeen, Beeldende Kunst, Fotografie

1 Reactie

  1. Artikel over Luc Bohez op Mansveld.be « Sint-Pieters-Leeuw - nieuwssite.

    […] waar elke dag iets nieuws te ontdekken valt. Hierover verscheen vandaag een artikel op mansveld.be. KLIK HIER voor het volledige artikel + foto’s. Je kan ook nog steeds de prachtige foto’s van Luc […]

Plaats een Reactie