Poëzieroute “Van het Dorp naar het Kasteel” van 5 juli tot 30 augustus

9 april, 2009 door luc

wandelres.jpg

Als het zomert in het Pajottenland wordt er gewandeld. ArtsElingen heeft dus een bijzondere wandeling uitgestippeld. Langs zelden belopen paadjes en afgelegen baantjes, langs originele plekjes en mooie vergezichten loopt de wandeling via een tracé in een brede cirkel van het dorp Elingen naar het Kasteel van Gaasbeek en terug, zoals destijds de pachter naar het kasteel trok met zijn “tiende” van de opbrengst. En omdat Mansveld een hart voor poëzie heeft, worden er langs de wandeling borden met gedichten opgesteld. Gedichten van bij ons, maar ook wereldpoëzie en een speciale aandacht voor de haiku - de oosterse, dichterlijke beleving van de natuur.

len0107_resize1.jpg

In het prachtige park van het Kasteel van Gaasbeek kan de wandelaar nog beelden bekijken, “tekens” opgesteld door onze vrienden van het kunstenaarscollectief Pep-in-Gen, waarna de wandeling terug de “hoofsheid” van het kasteel achter zich laat voor het mooie van de alledaagse natuur.(tekst Sylvain Peeters)

Gepost in Algemeen

Plaats een Reactie