Tekens van Leven: van 5 juli tot 30 augustus in Kunstencentrum MANSVELD

9 april, 2009 door luc

_mg_3018b2_resize.jpg

Je merkt ze niet altijd, maar ze zijn er, de tekens. Altijd. Overal. Ze leiden ons leven, begeleiden, markeren, wijzen, definiëren, ja verwarren soms… Tekens zijn mijlpalen, richtingaanwijzers, voorbestemmingen, naast soms futiele voorziene of niet voorziene alledaagse dingen. Bij de geboorte al, kreetjes als eerste teken om het leven te bevestigen. En aan het einde van datzelfde leven, de laatste zucht die zegt dat het gedaan is. Als de verwarring voor wat komen gaat groot is vraagt men zelfs de toekomst te voorspellen met de interpretatie van die tekens met de glazen bol, de kaarten, uit de droesem van een of andere magische thee… Maar het zijn kunstenaars die op hun eigenzinnige manier tekens onder de aandacht brengen. Interpretatie van eigen ervaringen, van tekens uit de wereld rondom of ontsproten uit hun geest. Knotsgek of bloedserieus maar altijd verrassend. Eigenzinnig en (niet zelden) eigen-onzinnig.
(tekst: Sylvain Peeters)

Gepost in Activiteiten, Algemeen

Plaats een Reactie