Kunstenaar Patrick Couder te gast op Mansveld in juli en augustus

4 mei, 2009 door luc

Een kennismaking met Patrick Couder

_mg_1365bres.jpg

http://www.patrickcouder.be

Patrick Couder is geboren te Brussel in 1959, hij woont en werkt heden in Zaventem.
Sedert een zevental jaar werkt hij aan een eigen figuratief oeuvre, waarin het werken met de etstechniek een belangrijke plaats inneemt. Een rijke wereld van intrigerende beelden boort hij nu aan, of liever kerft hij uit op zinken platen, beter bekend onder de benaming van drige naald techniek. Wat Patrick ziet, meemaakt, wat wij allen in de stroom van onze tijd meemaken, verrijkt hij met zijn eigen verbeelding die deels humoristisch, deels bevreemdend werkt. Het zit vol poëtische bevliegingen en zelfverwondering.
dscn2423.jpg
Wij zien hem aan het werk op zijn atelier en merken dat hij zowaar zonder voorafgaande schets of tekening rechtstreeks op de plaat beelden inkerft en vastlegt. Het is niet voor niets dat Patrick Couder in de Canvascollectie van 2008 doorstootte tot in de finale. Zijn werk is gedreven en weet door zijn specifieke eigenheid te boeien. Een ware lawine van beelden weet hij uit de mouw te schudden. Het zijn fragmentarische beeldscenes, momentopnamen. Het vertelt veel over de tijd waarin we leven. Hij schuwt het werk niet dat grote onderwerpen vergt. Eén van zijn laatste composities die hij uitwerkte meet 5,5m op 2,25 meter.
dscn2372.jpg

Hieronder vinden jullie nog een paar werken van Patrick Couder. Het wordt zeker de moeite om de zondagen in juli en augustus zijn werken te komen bewonderen in Kunstencentrum Mansveld, waar hij zeker zijn stempel zal drukken op de tentoonstelling “Tekens van Leven”.
dscn2425.jpg

dscn2427.jpg

dscn2428.jpg

Patrick Couder in gesprek met Jos Dedecker en Sylvain Peeters van vzw Mansveld
_mg_1363bres.jpg

Gepost in Activiteiten, Algemeen, Beeldende Kunst

1 Reactie

  1. The Art in Martial Arts, Part Two :: Wim Demeeres Blog

    […] example, this is my tai chi chuan teacher. He kicks my ass in class and then goes home to grab a steel needle and “scratches a […]

Plaats een Reactie