Ten Huize van Lou en Jaak

7 mei, 2009 door luc

Lou Desmet en Jaak Depuydt, een “hecht paar” voor het leven en voor de kunst, hielden het weekeinde van 1 mei opendeur dagen. Een ideale gelegenheid voor een bezoek aan dit sympathieke artiestenpaar, dat meedoet aan ArtsElingen 2009. Want jaar na jaar zijn Lou en Jaak trouwe exposanten in de Mansveldhoeve.

_1011410-atelier-jaak-en-loures.jpg

Jaak is een gedreven graficus, met oog voor de kwaliteit van de druktechnieken van vroeger. Zo wist hij zich oude drukpersen aan te schaffen, niet als museumstukken, maar om zelf originele illustraties en uitgaven in kleine oplagen te maken. Lithografie, houtgravure en andere bijzondere druktechnieken, hij beheerst ze allemaal. Daarbij is hij creatief sterk met tekenpen en penseel.

Lou komt tot leven in haar atelier. Ook zij heeft belangstelling voor de techniek, is technisch gevormd trouwens, maar in andere domeinen. Zij bouwt prachtige kleine beeldjes in de meest originele materialen, kapt beelden in steen, giet brons, werkt met polyester, bakt keramiek… Kortom, ze voelt zich thuis in de kunst met drie dimensies.

Samen met enkele vrienden kunstenaars hebben ze van hun huis en mooie tuin in Kampenhout voor de gelegenheid een echt museum gemaakt: een lust voor het oog voor wie van kunst houdt.

Gepost in Algemeen

Plaats een Reactie