Stéphane G.Schollaert 3x bekoord: door de fotografie, de kunst en de vrouw.

10 juni, 2011 door luc

Met als thema 3xliefde zal fotograaf Stéphane Schollaert een unieke reeks foto’s exposeren op ArtsElingen 2011.  Zwart-wit beelden met licht en schaduw op een subtiele manier geregisseerd. Een fantasie die bedwongen wordt door de emotie.

scannen0003web.jpg

scannen0004web.jpg

Stéphane  Schollaert, geboren in 1929, Doctor in de Geneeskunde is zich pas vanaf 1986 gaan oriënteren in de kunstfotografie. Deze laat opengebloeide passie gaat terug tot zijn kindertijd, waar hij zijn vader, die amateurfotograaf was mocht assisteren in de donkere kamer.Intrigerend hoe een latent beeld in het ontwikkelbad geleidelijk een vorm en inhoud begon te krijgen. Sinds 1989 heeft hij meer dan 25 solo-tentoonstellingen gerealiseerd zowel in binnen als in buitenland. Zoals onlangs nog in Polen. Eind vorige eeuw verscheen eveneens een prachtig fotoboek van hem met met als titel “Emotions et Lumières”.
_mg_4981bweb.jpg

Gepost in Activiteiten, Beeldende Kunst, Fotografie

Plaats een Reactie