Doelstellingen

PROMOTEN VAN BEELDENDE KUNST, POËZIE, REISVERHALEN…
Sinds enkele jaren heeft een groep kunstenaars zijn thuishaven gevonden in de site MANSVELD. Dit centrum bevindt zich in het bruegheliaans landschap van Elingen op zo’n 2 km van het kasteel van Gaasbeek, is nauwelijks 15 km van het centrum van Brussel verwijderd, ligt op 6 km van Halle en Lennik. Het dorp is een deelgemeente van Groot Pepingen. Het is zeker een bezoek waard tijdens een zondagnamiddagwandeling in de streek.

lucmansveld-hoeve.jpg

MANSVELD CREEËRT EN ORGANISEERT
Regelmatig worden er kunsttentoonstellingen georganiseerd en lezingen gehouden. Mansveld is een open centrum waar kunstenaars elkaar kunnen treffen. In de workshop aldaar worden experimenten allerhande uitgevoerd. Van recente datum is deze website www.mansveld.be waarmee regelmatig nieuws wordt gebracht over de verschillende activiteiten van de groep. MANSVELD CREEËRT EN ORGANISEERT
lucmansveld-schuur-1.jpg

MANSVELD IS MEER DAN EEN SITE
Het is een onderneming waar een vrij scheppende geest waait en die mensen verzameld achter projecten die ook op andere plaatsen getoond kunnen worden. Interactiviteit en betrokkenheid is er een regelgeving. Van recente datum is de ruimere belangstelling van de groep om naast het BEELD ook het WOORD meer zijn zeg (sic!) te geven via allerlei nieuwe uitwerkingen. Visuele en auditieve. Happenings. Noem maar op.

lucmansveld-schuur-2.jpg

MANSVELD HEEFT OOK EEN SOCIAAL LUIK
Het wil acties ondersteunen ten gunste van de gehandicapten van de streek, bij voorbeeld door de verkoop van keramiek.